Проверка на екипа ни показва, че проф. Начев всъщност отдавна 

...
Проверка на екипа ни показва, че проф. Начев всъщност отдавна 
Коментари Харесай

Проф. Генчо Начев поиска 6 заплати от Чирковата болница. За опит за финансова злоупотреба ли става дума?

Проверка на екипа ни демонстрира, че проф. Начев в действителност отдавна  е пенсиониран - в края на ноември  2020 година, до момента в който е бил краткотрайно изпълняващ началник катедра в Медицинския университет. „ По закон той автоматизирано взема полагащите му се 6 заплати “, обясниха източници от Деканата на МУ-София.

 

От оповестеното искане на Генчо Начев излиза наяве, че той  настоява лечебното заведение  да му изплати въпросните пари, само че вече  като някогашен началник на болничното заведение. В случая има основна детайлност, която адвокати изясняват. А точно, че като изпълнителен директор  Начев подписва договр за ръководство с Министерство  на опазването на здравето и в случай че има някакви парични искания, той би  трабвало наложително да ги насочи към Министерство на здравеопазването, а не към самото лечебно заведение, както е направил в тази ситуация.  

 

Проверка на Фрог демонстрира, че  Върховният касационен съд има трайно открита процедура - при контракт за ръководство не се дължи обезщетение. Дори  времето,  през което лицето е извършавало активност по подобен контракт не се зачита за трудов стаж. Според адвокати заявката на Генчо Начев е безпричинно поради обстоятелството, че не е адресирано към  Министерство на здравеопазването като страна по контракта.

 

Има и още странни моменти.  Генчо Начев е освободен от директорското място в Чирковата болница при започване на юли т. година, откакто на бял свят излезе абсурден одит на Министерство на здравеопазването за ръководството на лечебното заведение. Професор Начев обаче не желае 6-те заплати от неговия наследник  проф. Николай Димитров. 

 

Очевидно  търпеливо изчаква Димитров да бъде махнат след поредност от  подмолни измами,  за да  насочи настояването си, едвам когато за шеф е комплициран посочения за негово протеже –проф. Валентин Говедарски.  Ще се отклоним за малко, с цел да уточним, че първата заповед, която Говедарски подписка като шеф, е  да върне  в болничното заведение проф. Генчо Начев. Явно доста се е бързало, тъй като това се случва преди още Говедарски  да е вписан  като началник в Търговския указател.

 

 Именно затова поражда въпросът дали в този миг проф. Валентин Говедарски  въобще е имал право да подписва контракт с трета страна, каквато се явява Генчо Начев.  Три седмици по-късно – на 11 октомври т. г  Начев желае 6-те заплати.

Припомняме ви, че в интервала на 16-годишното ръководство на  болница „ Проф. доктор Александър Чирков “,  някогашната „ Св. Екатерина “, проф. Генчо Начев се трансформира в най-богатия шеф на лечебно заведение в България.

 

 

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР